Huvudmeny

Naturum, Store Mosse Nationalpark

Adress: Store Mosse Nationalpark, 33033 Hillerstorp Visa karta

Adress: Store Mosse Nationalpark, 33033 Hillerstorp

I naturum Store Mosse hittar du information om naturen i Store Mosse nationalpark. Naturum är samtidigt en inspirationskälla och mötesplats för alla naturnyfikna. Naturum är öppet på söndagar året runt, men vi har öppet även när Naturum är stängt! Du kan alltid ringa och boka en guidning i naturum.

Utställningar
Årtusende för årtusende kan du följa store mosse och landskapets förändring. På vår resa genom tiden stöter vi på nya invandrare i form av växter och djur, inklusive människan. Här finns också tillfälliga utställningar om djur och natur som lockar alla sinnen.

Skåda fågel
Vid panoramafönstret mot Kävsjön kan du följa det rika fågellivet från första parkett. Genom tubkikarna som finns i naturum, kan du uppleva fåglarna på nära håll.

Aktiviter för stora och små
Testa dina kunskaper om allemansrätten. Känn på Granfjällsbjörnens päls. Undersök skelett. Spela ett sällskapsspel. Eller slå dig ner i en fåtölj vid vårt referensbibliotek och läs en stund framför brasan.
Lokaler för samlingar, skolor och företag.
I naturums finns plats för sammanträden, föreningsmöten etc med upp till 40-50 personer. I köket kan man lätt värma eller kallhålla mat i samband med arrangemang. För skolor finns ett mindre laboratorium och förplatsen vid entrén erbjuder undervisningsutrymme utomhus under tak.

Guidningar i Nationalparken
Det går att boka skräddarsydda guidade turer för rimliga priser året runt. Läs mer om guidningar eller hör av dig till naturum så får du veta mer.

Ta av dig skorna
Vi håller på den typiskt svenska traditionen att ta av sig skorna inomhus. Golvet är varmt och det stämmer bra med den avslappnade atmosfären på naturum och dessutom blir ljudnivån lägre.
Utanför naturum finns grillplats för korven och bänkar för trötta. Nära till fågeltorn och barnens vandringsled, Transtigen. Under vintertid finns även skidspår.


Om Naturum är stängt men du vill komma in, knacka på dörren så släpper vi in dig om vi är på plats.

Miniguidningar i utställningen ca 10 minuter varje timma eller när du vill, under öppettider. Säg till personalen.

Det finns alltid en tipsrunda i naturum.

Öppettider 2016
Öppet Söndagar klockan 11-17
Öppet måndagar och tisdagar 9 – 13
Kristi himmelsfärdshelgen 5 - 8 maj klockan 11 - 17
OBS! Stängt Midsommarhelgen fredag - söndag
27 juni - 31 augusti öppet dagligen klockan 11 - 17

Visa mer

Om denna aktivitet

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision