Huvudmeny

Skidbacken i Kyllås

Adress: Kyllås Skillingaryd Visa karta

Adress: Kyllås Skillingaryd

Kyllås är en liten skidbacke som drivs ideellt av föreningen Eksäters ungdom. Du kan hyra skidor eller ta med dig egna och åka en heldag eller kväll. Så köp dig ett skidpass och ge dig ut i backen!

Den lilla backen med de stora möjligheterna
Kyllås är en skidbacke som drivs helt ideellt av föreningen Eksäters ungdom som bygger på en kristen grund. Skidbacken har funnits i många år, men har under de senaste årtionden inte haft möjlighet att ha så många driftsdagar på grund av för lite naturlig snö.
Så under säsongen 2005/2006 gjordes en storsatsning då det köptes in en snökanonsanläggning och de kan nu erbjuda skidåkning även under säsonger med begränsad snömängd.

Då det är en mindre anläggning kan de erbjuda företag, privatpersoner och föreningar att hyra hela backen för olika evenemang. De ombesörjer då drift av lift samt eventuell hjälp vid påstigning av liften. De kan även erbjuda uthyrning av utrustning under dessa kvällar, för priser se skiduthyrning.

Anläggningen erbjuder även ett antal eldplatser och ett nybyggt vindskydd med plats för 20-25 personer. Möjligheter finns även att hyra toppstugan om man vill kunna vara inomhus.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 0370-751 20
 • Gatuadress
  Kyllås
 • Webbsida
 • Prisinformation
  För aktuella priser se deras hemsida
 • Speciella behov
  Barnvänligt

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 23,2 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision