Huvudmeny

Skillingaryds Lägerområde

Adress: Artillerigatan 14, 56830 Skillingaryd Visa karta

Adress: Artillerigatan 14, 56830 Skillingaryd

Redan under 1600 talet hölls militära övningar på Skillingaryds slätt, som idag är ett kulturområde av riksintresse, byggnaderna på området är även K-märkta. Väl värt ett besök!

Under åren 1777 fram till 1914 övade och mönstrade Jönköpings regemente, I 12 i Skillingaryd. Från mitten av 1800-talet och fram till tidigt 1900-tal byggdes flera vackra träbyggnader upp inom lägret och en stor del av de unika byggnaderna från regementets tid finns bevarade än idag, och sedan ett antal år är dessa tillsammans med marken kulturminnesförklarade (K-märkta).

I september 2013 öppnades också ett militärmuseum på området, Miliseum. Där kan du lära dig mer om historian över lägerområdet och militärens aktivitet sedan det började på 1600-talet!

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Gatuadress
    Artillerigatan 14
  • Postadress
    56830 Skillingaryd
  • Öppettider
    Hela året

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 16,8 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision