Huvudmeny

Stiftsgården Tallnäs

Adress: Sjöeryd Tallnäs 1, 56891 Skillingaryd Visa karta

Adress: Sjöeryd Tallnäs 1, 56891 Skillingaryd

Motionsspår, Pilgrimsvandring, Labyrinten, Bastu, Grillplats, Bad, Fiske, Sporthall, Fotboll, Volleyboll, Lekplats. Ja listan kan göras lång av allt du kan göra på Stiftsgården Tallnäs! Välkommen

Tallnäs motionsspår
I de vackra omgivningarna kan ni välja att gå en uppfriskande promenad på några av de vandringsleder som finns runt gården. Den kortaste är 1 km lång, Tallnässlingan.

Pilgrimsvandring – Munkaleden
Att gå Munkaleden, en pilgrimsled på 40 km mellan Nydala klosterkyrka och Byarum är något för er som vill uppleva den riktigt fina småländska naturen.
Man kan dela upp turen på 2 dagar och göra ett uppehåll på Tallnäs då det lämpligt ligger mitt emellan de två platserna. På Tallnäs kan man äta gott och sova skönt för att sedan vakna utvilad och vandra vidare nästa dag. För mer information kontakta receptionen. Telefon 0370-720 50

Labyrinten
En kopia av labyrinten i katedralen i Chartres, Frankrike finns bredvid kapellet. I centrum finner ni Nydalastenen. Gå här en meditationspromenad i lugn och ro.

Vedeldad bastu med grillplats
Precis intill Linnesjön finns den vedeldade bastun som går bra att hyra. Man får plats 10 st i bastun och ovanpå bastun finns ett mysloft. Utanför bastun finns också en grillplats och om ni vill ha något att äta före eller efter er batustund så går det bra att beställa mat från oss.

Bad och fiske
I närliggande Linnesjön kan man bada och fiska, bara några hundra meter bort ligger den kommunala badplatsen som är öppen för allmänheten.
Du kan också låna Stiftsgårdens roddbåt om du inte vill fiska från land. Fiskekort finns att köpa i receptionen.

Sporthall med bastu
Det finns en sporthall med ribbstolar, plint, bock och mattor som man kan hyra som privatperson och grupper när inte gårdens gäster eller den närliggande skolan använder den. Sporthallen har en bastu för 10 personer. Om du är intresserad att hyra hör av dig för mer information och bokning.
Telefon 0370-720 50
E-post stiftsgarden.tallnas@telia.com

Fotboll & volleyboll
Stiftsgården har en stor fotbollsplan uppe vid stora parkeringen, den fungerar också som volleybollplan. Fotboll och volleyboll finns att låna i receptionen. Det finns också möjligheten att spela boule, kubb, krocket och schack.

Lekplats
Det finns en lekplats med sandlåda, gungor och en Mattisborg för de små att leka av sig vid.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 0370-720 50
 • Gatuadress
  Sjöeryd Tallnäs 1
 • Postadress
  56891 Skillingaryd
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Receptionen är öppen Måndag-fredag 08.00-17.00 Lördag 09.00-18.00 Söndag 09.00-14.00 Vi har öppet de flesta lördagar och söndagar beroende på beläggning av gäster på gården.

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 17,6 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision