Huvudmeny

Fiska i Rasjöns- & Rakalvens fiskevårdsområde, Vaggeryds kommun

Adress: Sörängsliden, 56291 Månsarp Visa karta

Adress: Sörängsliden, 56291 Månsarp

Fiskevårdsområdet omfattar sjöarna Rasjön och Rakalven. Fiskrika sjöar med fisk som ål, sik, gädda, sutare, mört, lake och abborre. Fiskekort krävs!

Fiskevårdsområdet omfattar sjöarna Rasjön med en areal på ca 400 ha och Rakalven med en areal av ca 80 ha. Sjöarna ligger inom Vaggeryds och Gislaveds kommuner, och är fiskrika. Rasjön är som mest 20 meter djup, har en yta på 3,91 kvadratkilometer och befinner sig 242,9 meter över havet, det vill säga cirka 4 m över sjön Rakalven. Rakalvens maxdjup är ca. 5,8 meter, har en yta på 0,69 kvadratkilometer och befinner sig 239 meter över havet. Förekommande fiskarter i de båda sjöarna är ål, sik, gädda, sutare, mört, lake och abborre. Eventuellt förekommer även gös och bäckröding.

Sjön är bilogiskt viktig och hyser vissa raritetsvärden. Bland häckande sjöfågel märks bland annat storlom, fiskgjuse, lärkfalk och häger. På en av de 10 öarna i Rasjön häckar Fiskgjusar på sommaren och det är då förbjudet att landstiga på ön för att inte störa fåglarna.
Sjön ar utpekad som regionalt värdefullt vatten (natur och fiske, 2006).

Det finns 3 båtar till uthyrning av fiskeföreningen och fiskekort kan man köpa på flera platser runt sjön, informationsskyltar om detta finns uppsatta. !!OBS!! Detta fiskekort går INTE att köpa på turistbyrån i Skillingaryd !!OBS!!

För mer information och köp av fiskekort kontakta
Ann-Britt Weinerling 0393-400 30, 073-7209478

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 0393-400 30
 • Mobilnummer
  +46 073-7209478
 • Gatuadress
  Sörängsliden
 • Postadress
  56291 Månsarp
 • Externa länkar
 • Öppettider
  Hela året!

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 22,3 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision