Huvudmeny

Fiska i Hjortsjöns fiskevårdsområde, Vaggeryds kommun

Visa karta

Hjortsjöns fiskevårdsområde innefattar Hjortsjön och Fågelforsdammen. Förekommande fiskarter är ål, siklöja, gädda, sutare, braxen, sarv, mört, lake, abborre. Fiskekort krävs!

Hjortsjön ligger i norra Vaggeryd. Sjöns maxdjup har mätts till 17,5 meter, har en area på 1,05 kvadratkilometer och ligger 193,9 meter över havet. Hjortsjön ligger till ungefär hälften inom tätorten Vaggeryd. Storlom, vattenrall och rödbena är några sjöfåglar som häckar i sjön.
Hjortsjön är en såkallad dödissjö, vilket betyder att sjön skapats av ett isblock som blivit kvar och tyngt ner marken när inlandsisen drogs tillbaka, och är därför geovetenskapligt intressant.

Fågelforsdammen är en sjö/å beläget öst om Götaströms golfklubb och Skillingaryd. Sjön har en area på 0,847 kvadratkilometer och ligger 186,5 meter över havet.
Landskapet runt dammen är flackt vilket det gör det lätt att komma nära för att fiska från land. Har en del sandiga stränder i huvudsak beklädda med välväxt men gles tallskog. Området präglas idag av friluftsliv och rekreation. Det finns en motionsslinga runt hela sjön som går bra att gå, springa eller cykla på.

Kontaktperson:
Göran Svensson - 0370-67 84 58

Fiskekort finns endast att köpa på Turistbyrån i Skillingaryd, Artillerigatan 29, 0370-67 81 50

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 9,5 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision