Huvudmeny

Hagshults sockencentrum

Visa karta

"Hagshults kyrka är vackert belägen på en höjdsluttning. . .", kan man läsa i ett drygt etthundra år gammalt besiktningsprotokoll. Och säkert kan de flesta som ser kyrkan ännu i dag stämma in i omdömet, även om höjdsluttningen jämnats ut en hel del.

HAGSHULTS Sockenhuvudnäringen har varit jord och skogsbruk men även andra sysslor har förekommit. På 16- 17- och 1800 -talen var kolningsverksamheten stor även tjärbränning liksom kniv- och vagnssmide.Befolkningsantalet var under 1800-talet omkring 700 personer. Nu är invånarantalet drygt 300. I dag har de flesta sin arbetsplats i närliggande tätorter, men det finns även några mindre arbetsplatser i socknen.
Följ länken nedan för att läsa mer om Hagshults kyrka.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 23,5 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision