Huvudmeny

!

VIKTIGT MEDDELANDE!
Uppdatering av kommunens växelsystem
Vaggeryds kommuns växelsystem kommer att uppdateras mellan 16:30-18:00 idag, torsdag. Med anledning av uppdateringen kan avbrott och/eller andra störningar förekomma när du försöker nå våra olika verksamheter under den tiden.

Läs mer

Åkers kyrka

Visa karta

Åkers kyrka är uppförd 1845 och är den tredje sockenkyrkan på denna ort.

Åkers socken har haft tre kända kyrkor. Den första var av trä. Åkers kyrka nummer två var en stenkyrka uppförd ca 1500. Grundrester av 1500-talskyrkan och det så kallade Svalanderska gravkoret finns kvar under nuvarande kyrka. Den nuvarande kyrkan byggdes 1844-1845 med sina väggar omslutande den gamla kyrkan vilken revs först senare under byggtiden. Tornet innehåller två kyrkklockor. Den äldsta göts på kyrkbacken 1528 och placerades först i den fristående klockstapeln som fanns vid den äldre kyrkan. Den andra mindre göts 1820. När kyrkan invigdes rymde den 550 platser. När kyrkan renoverades 1938 ordnade man klädkammare och förråd i nedre delen så att antalet sittplatser nu är 475.
I korets tak finns en målning av Torsten Hjelm föreställande uppståndelsen. Dopfunten är skuren i trä av bildhuggare Sand. I vapenhuset hänger altartavlan som använts i den äldre kyrkan från 1703. Den är målad av C Bankenberg och skänkt av dåvarande kyrkoherde Svalander

Show more

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 24,8 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision