Huvudmeny

Naturmärke, fotsteg, Torarp

Visa karta

Hällristningsliknande naturbildning på jordfast sten ca 25-30 cm. långt liknande en fotsula, i mitten en upphöjning som kan tydas till en sandalrem.

Berättelse av Nils Jonsson- Fornminne-Naturlämning

Hällristningsliknande naturbildning på jordfast sten ca 25-30 cm. långt liknande en fotsula, i mitten en upphöjning som kan tydas till en sandalrem.
Naturbildningen är känd sedan århundraden och har satt folkfantasin i rörelse vilket gett upphov till många spekulationer om dess uppkomst. Oftast har det antagits att här finns ett fotspår efter en urtidsmänniska eller ett övernaturligt väsen.
Sannolikt har fördjupningen i stenen bildats genom naturlig vittring/eller isälvsrotation. (möjligen senare påbättrad av människohand)
Naturbildningen är särskilt intressant mot bakgrunden av att den ligger mycket nära de bronsålders bosättningar som funnits i området. Dessa bosättningar blev föremål för noggranna utgrävningar 1968.
Svenarums Hembygdförening

Följ länken nedan för mer information.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 12,4 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision